Merpati sejoli
Tuesday, March 9, 2010
KOLEKSI GAMBAR MASAKAN KU..
masak geram asam...
Puding Caramel Lapis Coklat
PUDING CARAMEL LAPIS COKLAT
Bahan A
1 tin susu cair
5 s/b gula
3 biji telur A
1 s/k esen vanilla
Bahan B
1 tin susu cair
5 s/b gula
3 biji telur A
4 s/b serbuk koko atau 1 s/k serbuk nescafe + 1s/k coklat pes
Bahan C
2 s/b gula [hanguskan] atau 2 s/b madu
Cara
1. Kacau bahan A dan bahan B dalam 2 bekas yg berasingan. Tapiskan.
2. Panaskan periuk kukusan
3.Masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci.
4. Masukkan 1/2 cawan adunan bahan A dan kukus selama 5 minit atau sehingga masak.
5. Bila dah masak masukkan pula 1/2 cawan adunan B diatas lapisan adunan A.
6. Ulang bahan A dan B berselang seli sehingga habis.
7. Sejukkan dan terballikkan dalam pinggan hidangan
8. Potong dan hidangkan.
resepi dari k.liza..
RENDANG ARNAB..
donat hasil tanganku.
cucur udang..
ayam masak cili padi..
brownies coklat...
kek kukus buah-buahan..
cup cake cheese..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment